#SQVFutur: Mira més enllà, il·lusiona't!

 Sant Quirze acaba de començar un procés de reflexió que esperem que t'il·lusioni, un procés col·lectiu que determinarà com serà Sant Quirze en el futur: #SQVFutur.

Es tracta de la revisió del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM), l'eina que determina les principals característiques que tindrà el Sant Quirze del futur.

 

Quin creixement tindrà Sant Quirze?

Quines oportunitats té a nivell econòmic?

Com es preveu anar connectant els diferents nuclis urbans?

Quins han de ser espais naturals protegits?

Quines infraestructures i serveis necessitarà el poble per la població que es concreti?

 

Perquè cal fer aquesta revisió?

Actualment Sant Quirze es basa en el planejament urbanístic aprovat a l'any 2.000, un document que tenia una vigència de 8 anys i ja en porta 16 en funcionament. Al fet temporal cal afegir-li tot un seguit d'esdeveniments històrics que han creat nous escenaris que encara posen més en entredit el fet de seguir basant-se en aquella planificació de principis de segle XXI.

Alguns punts clau de la revisió:

La crisi econòmica i immobiliària ha deixat obsoletes les previsions de creixement urbanístic de Sant Quirze

S'han produït determinades demandes de sectors privats de prou abast que comporten un debat ampli, transparent i plural.

Cal acabar de configurar, ordenar i preservar els nostres espais naturals

Cal desenvolupar les mesures necessàries per generar habitatge públic accessible

Cal resoldre aspectes d'aprofitament públic pendents al document aprovat a l'any 2.000

 Com pots participar-hi?

El procés de revisió del POUM comença amb procés participatiu, aprovat a la sessió ordinària del Ple de Maig de 2017. Aquest document estableix diverses comissions que acompanyaran l'elaboració del POUM: La comissió de coordinació, composada pels tècnics implicats, la comissió de Direcció integrada per l'equip de Govern, la Comissió Informativa Especial, integrada per l'Alcaldia i els portaveus dels grups municipals. La representació de la ciutadania estarà garantida mitjançant la Comissió de seguiment social del POUM.

Què és la Comissió de seguiment del POUM?

Durant el procés es conformarà un grup motor que establirà la representació de les entitats i informants clau i que serà el nexe d'unió i altaveu de les convocatòries, de la difusió de procés i dels seus resultats.

Accions

El projecte vol arribar a entitats i també a persones no associades, per la qual cosa es preveuen desenvolupar diverses accions:

Obertes, com ara presentacions públiques on compartir les premisses del procés i els seu avançament.

Accions en espai públic: Es realitzaran diferents accions de recollida d'opinions, així com de difusió de procés, com ara l'exposició itinerant #SQVFutur.

La majoria de les accions començaran al setembre-octubre de 2017. Actualment s'està definint el calendari que es publicarà tant a l'agenda del web municipal com també al web específic del procés que està en fase d'elaboració.
Si tens interès en aquest procés i vols participar-hi de manera més directa, també pots fer arribar un correu a: participacio@santquirzevalles.cat 


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto