Inici / Coneix SQV / Fires, festes i tradicions / Festa Major

Festa Major

Festa Major de Sant Quirze

La Festa Major, era i és la festa gran de Sant Quirze. Els actes i les celebracions s’han anat adaptant a la realitat de cada moment històric, encara que moltes tradicions s’han mantingut al llarg dels anys.
 
Aquesta també ha variat en les dates de celebració amb el pas del temps, històricament s’ha celebrat el primer dilluns del mes de setembre perquè era l’època de menys feina al camp, ja que en aquells moments ja s’havia segat el blat i encara no era el moment per començar la varema.
 
Representatius de la Festa Major de Sant Quirze són els seus gegants, els cap-grossos i la Colla de Diables.
 
Dos dels gegants representen els patrons del municipi Sant Quirze i Santa Julita i des del 1985 surten pels carrers del poble i presideixen moltes activitats. Els altres tres són, la Mariona creada l’any 2000, el Mussol Feliu, batejat el setembre de 2003 i l'Òliba Obdúlia que es va batejar el setembre de 2004.
 
Cal destacar que des de l’any 1995, Sant Quirze compta amb una colla de Diables que la primera nit de festa major omple el centre de la vila de llum, foc i fum. Aquesta colla està formada per gent jove del municipi, els quals munten i duen a terme el correfoc, que s’anomena Iscariot. Abans del correfoc es llegeix des de l’ajuntament els Versots de festa major, versos en els quals els diables intenten fer una crítica de l'actualitat de la vila i del país.
 
Podeu seguir la Festa Major i consultar tot el programa d'activitats en l'enllaç www.festamajor.santquirzevalles.cat

 

 

 


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto