Inici / Participació i transparència / Convocatòries i reunions amb veïnat i entitats / Junta Local de Seguretat oberta 2017

Junta Local de Seguretat oberta 2017

Junta Local de Seguretat del 6 d'abril de 2017

L'òrgan de gestió del sistema de seguretat ciutadana del municipi que analitzava les dades policials del 2016 per 1a vegada s'ha obert a entitats locals i al torn de precs i preguntes

La Junta Local de Seguretat Local presidida per l'alcaldessa i integrada pels caps dels diversos cossos de seguretat amb competència al municipi,  que nalitzava les dades policials de l'any 2016 per primera vegada, es va obrir a les entitats locals, les quals van tenir al final el seu torn de precs i preguntes.

Un dels fets més destacables és que enguany s'ha registrat un lleuger augment dels fets delictius, però tal i com es va posar de manifest a la sessió, aquest increment respon, en bona part, a algunes característiques específiques del municipi, més que no pas a un augment de la inseguretat dins de l’àmbit urbà. D'una banda, Sant Quirze compta amb un mercat setmanal, una zona comercial i una d'oci que concentren grans quantitats de persones procedents d'altres llocs de la comarca. Aquests espais registren furts, petits robatoris sense violència, que augmenten el percentatge d'activitats delictives sense posar en entredit la seguretat al poble.

La Junta va posar de manifest que Sant Quirze té un percentatge de fets delictius inferior a la mitjana de Catalunya, on l'any passat se'n van registrar 63 per cada mil habitants, mentre que al municipi se'n van comptabilitzar 46. Aquesta dada també és inferior a la recollida a la Regió Policial de Sabadell, amb 49 casos per cada mil habitants. No obstant això, al 2016 Sant Quirze va patir un increment del 10% dels delictes, una xifra que cal tenir present, però que està molt lluny de la mateixa estadística de l'any 2010, quan se'n van produir 1315, un 31% més que l'any passat.

També es va fer incís especial en els bons resultats de la unitat de convivència de la Policia Local, gràcies a la gestió i treball pedagògic de la qual s'han resolt diversos conflictes i situacions de manera amistosa.

La sessió va servir a més per destacar la gran tasca que realitza la Policia Local a les escoles, on més de 900 infants van participar en alguna sessió de sensibilització per la conducció segura durant l’any passat, a més d’altres de prevenció del consum de drogues o de seguretat a internet.
Durant l'acte es va posar especial atenció a l'increment de delictes a l'àmbit de la zona hermètica, produïts de manera especial a l'entorn de la discoteca Waka, on al 2016 es van comptabilitzar fins a 118 delictes, un 79% més que ara fa dos anys.

Finalment, les entitats assistents, que van trobar interessant la sessió i la informació proveïda, van poder fer preguntes en relació a dubtes o qüestions de l’àmbit de la seguretat.


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto