Inici / Coneix SQV / Fires, festes i tradicions / Festa del Most

Festa del Most

Festa del Most

Sant Quirze, com altres municipis amb antecedents agrícoles relacionats amb la vinya, ha recuperat una tasca que antigament es feia a cada masia i a cada casa del poble, amb la celebració de la festa del most que s’organitza cada dos anys entre els mesos de setembre i octubre.
Antigament, era al mes de setembre quan els pagesos es dedicaven a fer la verema, però no podia passar massa temps entre la collita i el premsat i per aquest motiu, mentre els grans collien el raïm, els infants eren els que el trepitjaven.
 
La recuperació d’aquest passat vinícola la devem al GIHSQ ( grup d’investigació i història de Sant Quirze) que des de l’any 1985, organitzen aquesta festa. Els actes de la festa es fan un diumenge, encara que el dissabte es va a collir el raïm a Lavern a la comarca de l’Alt Penedès.
Aquesta festa reprodueix l’activitat tradicional de la verema, i de la posterior trepitjada del raïm, premsada, i bullició de la mistela, què es podrà consumir al cap de dos anys, en la següent edició de la Festa del Most.


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto