Inici / Coneix SQV / Itineraris / Ruta Botànica

Ruta Botànica

Ruta botànica per la serra de Galliners

 La Ruta Botànica de Sant Quirze del Vallès

 
La Ruta Botànica és una ruta temàtica formada per quatre itineraris dedicats a diferents tipus de formacions vegetals i flora del nostre municipi. Cada itinerari està senyalitzat d’un color diferent, té una longitud aproximada d’un quilòmetre i es pot recórrer en uns vint minuts amb l’objectiu de fomentar el  coneixement dels arbres, arbusts i plantes a més de fotografies de les masies, testimoni del patrimoni històric, rural i agrícola al nostre municipi. 
Podeu descarregar-vos el plànol de la ruta botànica aquí: 

Itinerari 1: El bosc de ribera
 
El bosc de ribera és un bosc caducifoli que creix a banda i banda dels cursos fluvials, rius i torrents on l’aigua és el principal factor limitador del creixement de la vegetació  adaptada a inundacions periòdiques a la Mediterrània.
 
Itinerari 2: L’alzinar 
 
L’alzinar és un bosc perennifoli, verd tot l’any, amb un estrat arbori d’alzines, i un estrat arbustiu ric en lianes. Amb pi blanc a les vessants assolellades, degut als incendis forestals i amb roure martinenc a les obagues.
 
Itinerari 3: Les plantes aromàtiques i medicinals
 
A conseqüència de l’abandó de conreus i dels focs forestals, l’alzinar esdevé brolla de romaní, formació vegetal rica en plantes aromàtiques, molt emprades a la cuina mediterrània i amb importants propietats medicinals.
 
 
Itinerari 4: Els bolets i fruits del bosc
 
El bosc és una font important de recursos, com  la fusta, però també de fruits d’arbres, arbustos i plantes i també de bolets (part reproductora dels fongs), alguns són comestibles excel·lents, d’altres tòxics mortals. 
 

 


Documents relacionats

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto