Inici / Treball i empresa / Buscar feina / Programes d'Ocupació / Joves per l'Ocupació

Joves per l'Ocupació

Joves per l'Ocupació

Dotze joves de Sant Quirze participen aquest any en el programa de Joves per l’Ocupació que es gestiona a través del Consell Comarcal

A través del Programa Joves per l’Ocupació es pretén proporcionar al col•lectiu de persones joves d’entre 16 i 24 anys i menors de 30 anys, en el cas de les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, d’una qualificació i unes competències professionals suficients per a què puguin definir i construir la seva trajectòria professional que els permeti inserir-se en el mercat laboral amb unes mínimes garanties d’estabilitat.

 

El Programa de Joves per l’Ocupació és un programa innovador de formació en alternança amb experiència pràctica en empreses, mitjançant la combinació d’actuacions integrades que fomenten la seva inserció laboral en empreses i/o el seu retorn al sistema educatiu.

 

Les actuacions previstes en el Programa s’emmarquen dins del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ) cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu per al període 2014-2020.

 

Les actuacions a desenvolupar són:

 

Tutorització i acompanyament a la inserció: consta d’un conjunt d’accions destinades a donar suport i orientar, de manera individualitzada, a la persona jove. Es desenvolupa al llarg de tot el programa i combina mecanismes de diagnosi, informació, assessorament i motivació amb l’acompanyament a la inserció. Es tracta d’una actuació integral, continuada i transversal a la resta d’actuacions.

 

Formació professionalitzadora: té l’objectiu de millorar l’ocupabilitat, facilitar les oportunitats d’inserció i fomentar el retorn al sistema educatiu de les persones joves destinatàries del programa. La formació és obligatòria per a tots els participants i s’haurà d’adaptar a les necessitats de les empreses del territori susceptibles de contractar al col•lectiu objecte del programa. La durada de la formació haurà de tenir un mínim de 150 i un màxim de 220 hores. En el cas dels i les joves de Sant Quirze seran les següents especialitats:

 

  • Auxiliar de Social Media i Màrqueting (1 jove)
  • Auxiliar de gestió logística i noves tecnologies (3 joves)
  • Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració (3 joves)
  • Operacions auxiliars d’elaboració a la industria alimentària (5 joves)

 

Pràctiques no laborals de 80 hores en entorn productiu: en funció del tipus de formació, de les característiques del projecte o de les expectatives d’inserció laboral, es poden incloure pràctiques no laborals en entorn productiu com una activitat complementària a la formació.

 

Formació per obtenir el títol de graduat en ESO i preparació per a l’accés a cicles de grau mitjà: aquesta actuació s’adreçarà i serà obligatòria per a les persones que no disposin del títol de graduat en ESO, llevat que en el moment de la inscripció o durant el programa es trobin realitzant el curs específic, o bé el de preparació per a l’accés als cicles de grau mitjà.

 

Promoció de la participació d’empreses: l’objectiu d’aquesta actuació és la de fomentar la participació d’empreses i entitats sense afany de lucre en el programa mitjançant la contractació de les persones joves, augmentar les oportunitats d’inserció laboral de les persones joves, i satisfer les necessitats de les empreses i entitats que participin en el programa.

 

Experiència professional en empreses: aquesta actuació té com a objectiu l’adquisició dels coneixements pràctics necessaris per al desenvolupament adequat d’una ocupació, mitjançant la formalització d’un contracte laboral de 6 mesos, portant a terme una activitat professional en empreses vinculades amb els diferents sectors productius del territori. L’empresa serà l’encarregada de tutelar el desenvolupament de treball efectiu realitzat per la persona jove.

 


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto