Inici / Viure a Sant Quirze / Solidaritat i cooperació / Pla municipal de Sensibilització

Pla municipal de Sensibilització

Pla municipal de Sensibilització

 

 

El Pla municipal de Sensibilització aglutina totes les activitats de sensibilització que es programen i desenvolupen a la Mesa de Solidaritat i Cooperació, formada per les ONG locals i els representants dels partits polítics presents al Consistori.

 

Es tracta d’un conjunt d’iniciatives que veritablement van molt més enllà de les actuacions puntuals i amb conseqüències temporals.

 

 El Pla de sensibilització té com a objectiu sensibilitzar la població en la cultura de la solidaritat i la cooperació amb els països del sud, educar els infants i els joves en aquests valors i implicar les entitats solidàries del municipi.

 

Cal reflexionar sobre com podem abordar el subdesenvolupament i facilitar els països del sud les eines bàsiques i necessàries perquè siguin ells mateixos els que afrontin els reptes del desenvolupament, creïn les seves pròpies iniciatives, i en definitiva, deixin de dependre dels països del nord.

 

Una iniciativa que aquest Pla de sensibilització difondrà i donarà a conèixer a través de diferents activitats.
 

De totes les activitats programades, la Festa del Comerç Just i la Setmana Solidària esdevenen les activitats centrals del Pla, la primera, amb l’objectiu de sensibilitzar a les escoles i la ciutadania sobre el comerç just, a través d’accions coordinades amb l’associació de comerciants del municipi, la Diputació i Grup Tercer Món Mataró; la segona, pretén sensibilitzar a les escoles, l'institut i la ciutadania sobre la pau i els conflictes internacionals, a través de xerrades, tallers, exposicions... La resta d’activitats que completen el Pla de Sensibilització busquen donar a conèixer a la ciutadania el treball de les ONG del municipi, a països com Nepal, Índia, Palestina, Guatemala, Perú, Bolívia, Etiòpia, Senegal, Ruanda, i obtenir ingressos propis que ajudin a finançar els seus projectes.

 

Volem que tant entitats com individus coneguin què passa al món i què podem fer, des de Sant Quirze del Vallès.

 

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto