14/10/2022

L'Ajuntament se suma al Dia Internacional de la pèrdua gestacional i neonatal

El llac del parc de les Morisques es tenyirà de lila la nit de dissabte a diumenge

El llac del parc de les Morisques es tenyirà de lila la propera nit de dissabte a diumenge per commemorar el Dia Internacional de la pèrdua gestacional i neonatal (15 d’octubre).


 
Aquesta data està assenyalada al calendari com a tal des que el 1988 el llavors president d’Estats Units, Ronald Reagan va proclamar octubre com el mes de la conscienciació sobre l’embaràs i la pèrdua infantil. Un fet que es va iniciar a petició d’un grup de mares i pares en dol.
Malgrat la commemoració no està oficialment legislada en molts països, famílies i organitzacions d’arreu del món es reuneixen cada 15 d’octubre per promoure i conscienciar sobre aquesta problemàtica, ja que les estadístiques constaten que el 20% de dones no porten els seus embarassos a terme.
 
La commemoració reivindica parlar d’aquesta realitat perquè es tracta d’un dol desautoritzat, donat que la societat minimitza l’impacte emocional que provoca aquesta mort, independentment de les setmanes de gestació. Així mateix, també és important que els professionals que acompanyen les famílies rebin formació. A més, tampoc no existeix un reconeixement social ni rituals de comiat culturals. 
 
En definitiva, l’objectiu és donar més visibilitat a aquests dols i conscienciar sobre la necessitat d’acompanyar-los.
 

Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto